sobota 25. srpna 2012

Recept: double chocolate chip cookies


Před sebou víkend a tak jsem se rozhodl, že zveřejním recept na nějakou dobrůtku, kterou si můžete přichystat o víkendu (a samozřejmě nejenom o víkendu) - jedná se o cookies.

My recipe moleskine





Potřebujeme:

  • 110g másla (změklé)
  • 100g třtinového cukru
  • 1 vejce
  • 1 lžíce medu (popř. melasy)
  • 200g hladké mouky
  • 1\2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
  • cca 30g kvalitní hořké čokolády
  • čokoládové kousky na pečení

Postup:

Ze změklého másla a cukru si vyšleháme ručním šlehačem pěnu. Do pěny postupně zašleháme ještě med a poté i vajíčko.
Hořkou čokoládu si rozpustíme (dobře to jde i v mikrovlnné troubě, jak jsem se mohl nedávno přesvědčit) a také ji zašleháme k pěně.
Mouku si smícháme s kakaem, čokoládovými kousky a práškem do pečiva. Postupně ji zaděláme (ze začátku můžeme i šlehačem) do pěny. Vznikne taková "hmota" - tu přendáme na potravinářskou folii a vypracujeme váleček. Tento váleček dáme na hodinu do mrazáku. Až uběhne hodina, váleček nakrájíme na 1,5 cm kolečka, která přendáme na plech potažený pečícím papírem. Nezapomeňte udělat rozestupy mezi sušenkami, mají tendenci se hodně roztahovat :)
Pečení - 170°C (horkovzduch) po dobu 22 minut.

Skladování:

Sušenky jsou celkem trvanlivé a uchovavají se v uzavíratelném sáčku či boxu spoelčně s kouskem chleba - ten zajistí sušenkám vláčnost.


Low fat milk & cookie



1 komentář:

  1. Jsou fakt výborný :) Moc jsem si je oblíbila, díks :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, který se zde rozhodnete zanechat !